Boomverzorging

Bomen hebben verzorging nodig in de verschillende fases van hun bestaan. Om ervoor te zorgen dat jonge bomen zich op een evenwichtige manier gaan ontwikkelen, is boomverzorging van groot belang. Deze manier van boomverzorging is als het ware de begeleiding voor de boom om later uit te kunnen groeien tot een stabiele boom.

Ook in de volwassen fase is boomverzorging van belang, om de boom te kunnen bijsturen waar nodig en de veiligheid te kunnen garanderen. De verzorging van de boom verschilt per boom. Om deze reden is het belangrijk dat elke specifieke boom wordt geanalyseerd.

Voordelen van boomverzorging

Het belangrijkste voordeel van boomverzorging is de boom zo lang en zo mooi mogelijk te kunnen houden. Dankzij boomverzorging wordt de vitaliteit van de boom gewaarborgd. Gezonde bomen zijn veel meer ziekteresistent. Ook zullen bijvoorbeeld schadelijke insecten, zoals onder andere processierupsen, minder snel een gezonde boom aanvallen, en zich veeleer nestelen op zieke bomen.

Aanpak

Boomverzorger is een vak apart. Een boomverzorger houdt zich met verschillende dingen bezig. Denk hierbij aan het verwijderen van dood hout en het snoeien van de zwakke takken. Zo krijgt de boom door middel van boomverzorging zijn sterkste vorm. Daarnaast beoordeelt een boomverzorger aan de hand vitaal de boom is, om zo te bepalen of deze gesnoeid of gerooid moet worden. Ook kan het gebeuren dat een boom wortelstimulering nodig heeft in de vorm van bemesting of beluchting, omdat de groei van de boom gestagneerd wordt. Ook dit zijn taken van een boomverzorger.

Kortom boomverzorging is in alle levensfasen van de boom belangrijk om de boom gezond en vitaal te krijgen en ook te houden.

Wat we doen:
 1. 1

  Klimwerk

 2. 2

  Hoogtewerker

 3. 3

  Demonteren

 4. 4

  Begeleidingssnoei

 5. 5

  Uitlichten van kroon

 6. 6

  Plaatsen van kroonankers

 7. 7

  Verwijderen van dode-, aangetaste-, schurende-, risicotakken

 8. 8

  Vellen

 9. 9

  Hakselen

IMG_5592
c1d3167a-895c-45d6-a352-00b04a6fe027
50802c22-71ac-405d-affa-c7b303f68cd5

Waarom kiezen voor Jef Green?

Wij komen bij u ter plaatse met alle geschikte materialen, en werken volgens de meest strenge veiligheidsvoorschriften. Wij beschikken ook over een ruim netwerk van partners met de meest uiteenlopende specialisaties. Wij werken stipt, nauwkeurig, efficiënt aan betaalbare prijzen.

Jef Green heeft een ruime ervaring
Ruime ervaring
Jef Green werkt volgens de strengste veiligheidsvoorschriften
Strenge veiligheidsvoorschriften
Jef Green hanteert steeds een correcte prijs
Correcte prijs

Boomverzorging?
Contacteer ons vrijblijvend voor een prijs schatting